Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Orez prajit

Ingrediente

2 cani de orez cu bob lung
1 piept de pui dezosat
2 ardei grasi, unul rosu si unul galben
2 fire ceapa verde
cateva rosii cherry
o cana de sos de soia
sare
piper

Mod de preparare

1. Se spala bine orezul si se pune la fiert in apa cu sare.

2. Pieptul de pui se spala, se curata de pielite daca are si se taie fasii subtiri (ca pentru snitele). Se pune sosul de soia intr-o farfurie si se aseaza, una langa alta, fasiile de piept de pui, cu grija sa fie bine acoperite de sos. Se lasa la marinat 5 minute.

3. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata de seminte, se scoate cotorul si se spala bine, apoi se taie si ei marunt. Se incinge putin ulei intr-o tigaie Wok (daca nu aveti Wok merge si o tigaie simpla, dar care sa nu lipeasca) si se calesc ceapa si ardeii grasi, cu sare si piper.

4. Intre timp se scot fasiile de piept de pui din sosul de soia si se prajesc intr-o alta tigaie, in putin ulei. Cand sunt gata se scot din tigaie si se pastreaza intr-un castron acoperit.

5. Cand legumele sunt bine gatite se toarna peste ele sosul de soia ramas de la pieptul de pui, se mai adauga piper, boia de ardei iute si orezul fiert si scurs de apa. Se mai da in 2-3 clocote, apoi se rastoarna intr-un vas yena.

Nota: Orezul prajit se serveste cald, cu piept de pui si rosii cherry.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Orez prajit

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii