Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Chiftele din raci

Ingrediente

12 raci
1 legatura ceapa verde
1 lingura pesmet
2 felii de paine
1 ou
sos de soia
sare
piper

Mod de preparare

1. Se scot intestinele de la raci, se spala in 2-3 ape si se pun la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scot apoi din apa in care au fiert si se curata bine de coaja. Se lasa putin deoparte.

2. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa capata culoarea aurie (sa fie inmuiata) se ia cu paleta, se scurge de ulei si se pune intr-un castron.

3. Carnea de pe raci se toaca marunt si se adauga peste ceapa calita. Se sparge deasupra si oul, se pun si cele doua felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine, sare si piper dupa gust si se amesteca bine toate.

4. Din compozitia obtinuta se ia cu mana inmuiata in apa calda si se fac chiftelute mici. Se tavalesc prin pesmet si se prajesc apoi in uleiul incins.

5. Chiftelele din raci se servesc calde, cu sos de soia si garnitura de orez fiert in aburi de apa sau paste.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Chiftele din raci

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii