Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Retete de Craciun

Retete de CraciunRSS

Adauga o reteta

Caltabosi

1. Pentru prepararea caltabosilor carnea de porc si plamanii se pun intai la fiert in apa cu sare. Intre timp spalam bine orezul si il punem in alta cratita la fiert,tot in apa cu sare.

2. Dupa ce carnea de porc si plamanii au fiert destul, se scot din apa in care au fiert, se scurg si se dau prin masina de tocat. Amestecam apoi bine compozitia de carne cu orezul fiert, ceapa taiata marunt si calita, s ...

Caltabosi taranesti

1. Caltabosii cei mai gustosi sunt cei facuti imediat dupa taierea porcului, cand carnea este proaspata. Intestinele in care vom face caltabosii trebuie sa fie curatate bine si spalate cu atentie. Capul de porc trebuie pus la fiert intr-o cratita inalta cu multa apa, iar carnea de porc fara grasime se pune la fiert separat. Si celelalte organe trebuie fierte bine in apa cu putina sare.

2. Dupa ce am fi ...

Carnati de porc cu rosii

1. Carnatii de porc se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri si se prajesc intregi in ulei sau untura.

2. Cand carnatii de porc sunt pe jumatate gata se pun in tigaie, printre ei, si rosiile taiate rondele sau felii, se presara sare, piper si alte condimente dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba totul la foc potrivit. Daca vreti sa aveti mai mult sos puteti adauga o lingura de suc d ...

Chiftele din varza cu friptura de porc

1. Pentru chiftele din varza puteti folosi fie varza alba, fie varza murata. In cazul in care folositi insa varza murata daca este prea sarata lasati-o cateva ore in apa rece inainte de a face chiftelele.

2. Varza se spala, se curata de frunzele exterioare, se taie in patru si se pune la fiert in apa cu cateva foi de dafin. Se lasa sa fiarba bine apoi se da deoparte cratita de pe aragaz si se scurge va ...

Ciuperci provensale cu ficatei de pasare

1. Daca folositi ciuperci din conserva atunci ele trebuie scurse bine de zeama, clatite in doua randuri de apa si scurse iar de zeama. Daca folositi ciuperci cumparate din piata atunci ele trebuie curatate, spalate si taiate coditele.

2. Ciupercile se taie felii, se pun intr-o tigaie de prajit, in untul topit, si se calesc usor impreuna cu cateii de usturoi pisati sau taiati marunt, prazul taiat si el ...

Ultimele comentarii