Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Caltabosi

Ingrediente

1 kg carne de porc
plamanii de la porc
intestine
2 cepe
100 gr orez
sare
piper

Mod de preparare

1. Pentru prepararea caltabosilor carnea de porc si plamanii se pun intai la fiert in apa cu sare. Intre timp spalam bine orezul si il punem in alta cratita la fiert,tot in apa cu sare.

2. Dupa ce carnea de porc si plamanii au fiert destul, se scot din apa in care au fiert, se scurg si se dau prin masina de tocat. Amestecam apoi bine compozitia de carne cu orezul fiert, ceapa taiata marunt si calita, sare si piper dupa gust.

3. Intestinele de porc trebuie sa fie bine spalate si uscate. Le umplem cu compozitia de carne amestecata cu restul ingredientelor si le punem apoi la fiert in apa in care am fiert plamanii si carnea de porc.

4. Caltabosii sunt nelipsiti de pe masa traditionala de Craciun, alaturi de piftia de porc, toba si sarmalutele in foi de vita. Caltabosii se servesc calzi, cu mustar sau hrean.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Caltabosi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
120  minute
Complexitate:
Grea
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii