Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Retete de Paste

Retete de PasteRSS

Adauga o reteta

Aluat pentru cozonac

1. Se pune drojdia intr-o farfurie adanca si se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se amesteca bine pana cand faina se incorporeaza cu drojdia si laptele. Se lasa apoi 20-30 de minute intr-un loc cald sa dospeasca.

2. Restul de lapte se rastoarna intr-un castron incapator, se adauga zaharul si se amesteca bine pana cand aceste se dizolva. Se adauga apoi putina sare, ouale, galben ...

Biscuiti cu crema si kiwi

1. Puneti la fiert intr-o cratita laptele si zaharul vanilat.

2. Separat, intr-o alta cratita, amestecati zaharul, galbenusul de ou, amidonul si adaugati apoi treptat laptele fiert amestecand mereu cu o lingura de lemn. Puneti din nou la fiert, pe foc mic, si amestecati pana cand crema se ingroasa. Cand e gata acoperiti vasul cu o folie si dati la frigider.

3. Amestecati intr-u ...

Bors de miel

1. Se spala carnea de miel, se condimenteaza si se pune la fiert intr-o cratita mare, plina cu apa si acoperita cu capac. Se lasa sa fiarba la foc mic si se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Intre timp se curata si se spala legumele. Dupa ce am luat toata spuma de la carne se adauga intai ceapa taiata marunt, pastarnacul si morcovul taiate cubulete si un praf de sare. Cand acestea incep sa fiarb ...

Ciorba din maruntaie de miel moldoveneasca

1. Maruntaiele de miel se spala bine in 2-3 ape si se pun la fiert intr-o oala mare de bors. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Cat fierb maruntaiele se curata de coaja radacina de patrunjel, pastarnacul, morcovii si cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Ceapa se spala si se taie si ea marunt.

3. Cand maruntaiele sunt aproape fierte se strecoara zeama, ...

Cozonac Bucovinean

1. Se pune laptele la fiert. Cand este aproape gata se ia o cescuta in care se dizolva drojdia, iar restul se lasa sa fiarba, adaugandu-se si esenta de vanilie. Se da apoi deoparte la racit.

2. Cand laptele s-a mai racit putin se toarna in el 200 gr zahar si se amesteca pana e bine dizolvat.

3. Se sparg ouale si se pun albusurile intr-un bol, galbenusurile in alt bol. Albusuri ...

Ultimele comentarii