Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cozonac la masina de paine

Ingrediente

Pentru aluat:
650 gr faina
3 lingurite de drojdie uscata
1 cana de lapte rece
2 oua
2 galbenusuri
125 gr unt
150 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
coaja de la o portocala si o lamaie
sare

Pentru umplutura:
nuca pisata
bucati de rahat
stafide

Mod de preparare

1. Ingredientele se pun in masina de facut paine in urmatoarea ordine: intai laptele care trebuie sa fie rece, apoi sarea, untul (atentie! untul nu trebuie topit cum se face in mod normal pentru aluatul de cozonac), ouale, faina, zaharul, coaja de la portocala si lamaie si, la urma, drojdia.

2. Dupa ce ati pus toate ingredientele in masina de facut paine setati programul pentru aluat (acesta difera in fucntie de masina) si porniti.

3. Cand programul s-a terminat verificati daca aluatul este bine facut. In cazul in care este prea moale sau se lipeste de degete mai puneti faina si porniti programul pentru framantat.

4. Cand programul s-a terminat iar aluatul este bine facut se lasa in masina pentru paine, in care este deja cald, sa creasca cel putin pana la jumatatea cuvei.

5. Se scoate apoi aluatul din masina de facut paine, se aseaza pe masa presarata cu faina si se rupe in doua bucati. Din prima bucata se intinde o foaie pe care se presara stafide, apoi se ruleaza in forma de cozonac si aseaza intr-o tava de cozonac unsa cu unt.

6. Din a doua bucata de aluat se intinde o alta foaie pe care se presara nuca pisata si bucati de rahat, se impleteste in forma de cozonac si se aseaza intr-o alta tava, unsa si aceasta cu unt.

7. Cozonacii se ung cu un galbenus de oua bine batut si se coc. Cand sunt gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se presara cu zahar pudra si se pastreaza acoperiti pana la servire.

Voteaza reteta
★★★★
3 voturi
Preferata de:
0 persoane

Cozonac la masina de paine

Ingrediente principale:
Timp preparare:
75  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
2 cozonaci
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii