Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Friptura de miel

Ingrediente

1 kg cotlet de miel dezosat
200 gr ceafa afumata
2 legaturi de ceapa verde
100 gr unt
200 ml supa
200 ml vin alb
condimente pentru miel
1 capatana de usturoi
piper
cimbru
verdeata pentru ornat

Mod de preparare

1. Cotletul de miel se spala si se taie felii egale (asa cum se taie si carnea de porc pentru friptura). Se condimenteaza bine fiecare felie, pe ambele parti, cu piper, cimbru si condimente pentru carne de miel.

2. Ceafa afumata se taie si ea felii mici, subtiri care se infig pe fiecare felie de carne de miel. Se curata si usturoiul, se piseaza ca pentru mujdei si se impaneaza bucatile de carne.

3. Se taie ceapa marunt iar morcovul se da pe razatoare (sau se taie rondele subtiri) si se calesc putin in untul topit.

4. Cand legumele au inceput sa se inmoaie se rastoarna intr-o tava lata si se aseaza, una langa alta, bucatile de carne de miel. Se toarna peste ele si supa, vinul, se presara cimbrul si se da tava la cuptor.

5. Friptura de miel este nelipsita de pe Masa de Paste. Se serveste cu garnitura de salata de primavara, legume gratinate, cartofi natur sau orez fiert in aburi de apa.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Friptura de miel

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii