Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Escalop de vitel

Ingrediente

500 gr carne de vitel
200 gr ciuperci
2 legaturi ceapa verde
4 rosii mari, coapte
1 lingura de unt
1 lingura ulei de masline
2 legatura de marar
piper
sare

Mod de preparare

1. Se spala bine, chiar in doua ape, carnea de vitel apoi se taie felii de marime egala. Fiecare felie se presara cu sare si se aseaza pe un platou sa se patrunda bine.

2. Intre timp se curata ciupercile, se spala si se taie felii subtiri.

3. Se topeste untul intr-o tigaie si se pun feliile de ciuperci sa se caleasca putin. Se adauga apoi pste ele si ceapa verde, spala si tocata marunt, sare si piper dupa gust, si se lasa sa fiarba putin la foc mic. Amestecati din cand in cand cu lingura de lemn.

4. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie in bucatele mici. Cand ciupercile si ceapa s-au inmuiat se adauga peste ele rosiile taiate in tigaie si se lasa sa fiarba pana scade sucul.

5. Intr-o alta tigaie se incinge o lingura de unt. Se iau feliile de carne de vitel, pe rand, se tavalesc prin faina si se prajesc. Pe masura ce sunt gata se aseaza intr-un vas de yena.

Sfat: Escalopul de vitel se serveste cald, cu garnitura de sos de ciuperci si rosii.
Puteti pune, cand sosul de rosii a scazut, si cascaval ras sau branza rasa.
La masa de Paste puteti servi escalop de vitel cu garnitura de orez cu bobul lung, fiert in abur de apa, piure de cartofi sau legume gratinate.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Escalop de vitel

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii