Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cozonac umplut cu rahat

Ingrediente

1 kg faina
350 gr zahar tos
50 gr zahar pudra
500 ml lapte
6 oua
50 gr unt
100 gr untura pentru prajituri
50 gr drojdie
200 gr stafide
1 esenta de rom
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala

Pentru umplutura:
500 g rahat asortat.

Mod de preparare

1. Se fierbe intai laptele si se lasa sa se raceasca. Intre timp se sparg 5 oua, se pun galbenusurile intr-un bol si se bat spuma. Se toarna peste laptele caldut, se adauga zaharul, drojdia faramitata, un praf de sare si esenta si se amesteca bine.

2. Se bat spuma si albusurile ramase, se adauga peste compozitia din lapte si galbenusuri si se toarna faina in ploaie, amestecand continuu.

3. Se framanta aluatul obtinut, se adauga treptat untul, untura pentru prajituri, iar cand este bine legat se adauga si stafidele. Se da aluatului forma unei paini rotunde, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, intr-o camera unde este cald.

4. Pana creste aluatul se taie rahatul cubulete si se pun deoparte, pe o farfurie. Cand aluatul este suficient de crescut se taie in doua jumatati din care se intind foi. Se presara peste aceste foi cubuletele de rahat, se ruleaza, se impletesc in forma unui opt si se aseaza in tavile unse. Se acopera cu un prosop si se mai lasa sa creasca.

5. Cozonacii se dau la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute. Se verifica daca sunt gata cu o scobitoare care se infige usor intr-un cozonac: daca nu se lipeste inseamna ca sunt gata. Se scot pe un platou si se presara cu zaharul pudra.

Sfat: Cozonacul umplut cu rahat se serveste cald, dar si dupa ce s-a racit, cu lapte.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Cozonac umplut cu rahat

Ingrediente principale:
Timp preparare:
180  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii