Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Pizza de legume

Ingrediente

1 dovlecel potrivit
1 ardei gras roverde
500 gr ciuperci
3 rosii
50 gr masline negre
2 fire de ceapa verde
delicat de legume
piper
boia de ardei dulce
1/2 cub drojdie
1/2 kg faina
ketchup dulce sau iute

Mod de preparare

1. Se face aluatul pentru pizza (daca vreti sa economisiti timp puteti cumpara un aluat gata facut din comert): se faramiteaza bine drojdia si se amesteca cu o cana de apa pana cand se dizolva perfect. Se adauga un praf de sare si apoi, putin cate putin, in ploaie, se toarna si faina, amestcand mereu. Se framanta aluatul si se lasa acoperit, la loc cald, 20-30 minute sa creasca.

2. Intre timp se pregatesc legumele pentru pizza: dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie in bucatele mici; ardeiul gras se curata de seminte, se scoate cotorul, se spala si se taie felii subtiri; ciupercile se spala si ele in doua ape si apoi se toaca marunt; se scot samburii de la masline; rosiile se curata de coaja si se taie rondele; ceapa verde se taie si ea marunt.

3. Puteti cali legumele in putin ulei inainte de a le presara pe foaia pentru pizza. Eu insa procedez altfel: cand aluatul este crescut intind o foaie pe care o pun apoi in tava pentru pizza, unsa inainte cu putin ulei (sau margarina, ii da un gust mai bun). Presar apoi ceapa, ciupercile, dovleceii, ardeiul gras, rosiile si maslinele, chiar in aceasta ordine. (rosiile si maslinele sa fie deasupra). Dau apoi tyava la cuptorul preincalzit cam 30 minute (verificati din cand in cand daca este gata).

Nota: Pizza de legume este foarte gustoasa si buna mai ales in perioada de post. Se serveste calda, cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Pizza de legume

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii