Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Pizza cu peste

Ingrediente

2 conserve mari de sardine in ulei
500 gr faina
1 cubulet drojdie
5 rosii
2 ardei grasi
1 legatura ceapa verde
2 fire usturoi verde
cateva masline
sare
piper

Mod de preparare

1. Intai se prepara aluatul pentru pizza:se dizolva drojdia in putina apa calduta cu sare, apoi se adauga faina, putin cate putin, si se framanta pana cand obtinem un aluat consistent. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald, timp in care noi pregatim totul pentru umplutura pentru pizza.

2. Rosiile se oparesc putin in apa calduta, se cojesc de pielita si se taie astfel: 2 rosii rondele, pentru ornat, iar 3 rosii cubulete mici.

3. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeii grasi se curata de seminte si de cotor, se spala si se taie cubulete.

4. Se scot samburii de la masline iar acestea se taie in doua, pe lung. Sardinele se scot din conserva, se scurg de uleiul in care au stat si se taie cat de marunt doriti.

5. Dupa ce aluatul a crescut suficient de mult se intinde din el o foaie pe care o asezam in tava pentru pizza, unsa cu unt topit sau ulei.

6. Asezam pe foaia din tava intai pestele taiat, apoi ceapa si usturoiul, ardeii grasi, maslinele si deasupra rondelele de rosii. Se da pizza la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

7. Cand pizza este gata se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz sa se raceasca putin. Se taie apoi in patru (sau cat de mici doriti feliile de pizza), si se servesc cu ketchup dulce sau ketchup iute.

Sfat: Pizza cu peste poate fi facuta si din file de orice peste, din creveti sau cu fructe de mare.
In loc de ketchup puteti servi pizza cu sos de rosii special pentru pizza, iar deasupra puteti presara branza rasa.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Pizza cu peste

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii