Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Retete de post

Retete de postRSS

Adauga o reteta

Anghinare cu sos de rosii

1. Se spala bine rosiile si se pun 1-2 minute in apa clocotita. Se curata de pielita si se taie cubulete.

2. Se curata anghinarele de frunzele exterioare si se taie cozile si varfurile. Ceapa se toaca marunt.

3. Intr-o tigaie care nu lipeste incingem putin ulei de masline. Punem ceapa la calit, adaugam apoi frunzele de anghinare taiate si ele in jumatati (sau mai marunt, dupa p ...

Anghinare cu usturoi

1. Se curata anghinarele de frunzele exterioare, si se taie cozile si varfurile.

2. Rosiile se oparesc in putina apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete.

3. Se incinge putin ulei si se pun bucatile de anghinare taiate in jumatati. Se adauga rosiile taiate cubulete, sare, piper si usturoiul pisat marunt. Se amesteca si se fierb la foc mic.

4....

Ardei umpluti de post

1. Se taie capacelele de la ardei, se curata bine de seminte si se spala in doua ape. Se aseaza cu gura in jos pe o farfurie si se lasa sa se scurga.

2. Se taie ceapa solzisori subtiri si se caleste in putin ulei incins.

3. Separat sa spala orezul. Can ceapa capata culoarea aurie se adauga o ceasca de apa, orezul spalat, delicatul, piperul, morcovul dat pe razatoare, patrunjelu ...

Bame cu carne

1. Se oparesc bamele, se curata si se taie coditele. Ceapa se toaca marunt, rosiile se taie cubulete iar usturoiul se taie si el marunt.

2. Se incing 2 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa. Cand aceasta capata culoarea aurie (sa fie bine inmuiata) se adauga carnea de vita tocata marunt, sare, piper si usturoiul taiat.

3. Cand carnea este aproape fiarta se adauga bame ...

Cartofi cu varza murata

1. Se curata de coaja cartofii, se spala bine, in 2-3 ape si se punla fiert in apa cu sare (eu ii pun la fiert cu putin delicat, le da un gust mult mai bun).

2. Intre timp se pregateste varza: (daca este prea sarata trebuie pusa de cu seara in apa, la desarat): se taie fideluta si se pune pe un fund, putin inclinat, sa se scurga bine toata zeama din ea. Se freaca apoi cu sare si piper si se caleste in ...

Ultimele comentarii