Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Placinta cu varza acra

Ingrediente

jumatate kg varza acra
1 kg faina
40 g drojdie
1/2 lingurita zahar
sare
piper
cimbru
delicat de legume
200 ml ulei caldut

Mod de preparare

1. Se scurge varza de zeama, se spala in doua ape si se taie marunt (ca si pentru mancarea de varza). Se caleste apoi intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, sare, cimbru si piper. Dupa preferinte se poate adauga si putina boia de ardei dulce.

2. Se dizolva drojdia in putina apa calduta. Se adauga zaharul, apoi faina putin cate putin, ulei caldut si se amesteca bine pana se obtine un aluat. Cand aluatul este bine legat se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ 30 minute la loc cald.

3. Din aluat se intind foi subtiri, cam de 2-3 mm. Pe fiecare foaie se pune cu o lingura din varza calita si se intinde.

4. Se ruleaza placinta cu varza si se pune in tava unsa. Se da la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute (se verifica din cand in cand).

5. Placinta cu varza acra se serveste calda, cu garnitura de sos de rosii.

Sfat: Pune varza la desarat in apa rece cu o seara inainte. In felul acesta eviti situatia neplacuta ca placinta cu varza sa fie ori prea acra, ori prea sarata.

Voteaza reteta
★★★
5 voturi
Preferata de:
0 persoane

Placinta cu varza acra

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
7-8
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii