Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Fasole de post

Ingrediente

500 gr fasole
4 cepe
4 gogosari
4-5 catei de usturoi
sare
piper
boia de ardei
cimbru
500 ml suc de rosii

Mod de preparare

1. Fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a dat in 2-3 clocote se scurge zeama in care a fiert, se adauga apa rece, cat sa acopere cu doua degete fasolea, si se pune din nou la fiert.

2. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in putin ulei cu sare. Cand ceapa are culoarea aurie se adauga gogosarii taiati marunt, piperul, boiaua de ardei iute, usturoiul pisat marunt, sucul de rosii, se amesteca bine si se fierbe cateva minute.

3. Cand fasolea este aproape gata se adauga sosul din tigaie, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se verifica de sarat sis e mai da in 2-3 clocote,a mestecand mereu sa nu se lipeasca.

Sfat: Fasolea de post iese mai buna daca adaugati si putin patrunjel tocat marunt la urma. Se serveste cu garnitura de muraturi.

Voteaza reteta
★★★
4 voturi
Preferata de:
0 persoane

Fasole de post

Ingrediente principale:
Timp preparare:
120  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii