Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Retete pentru copii

Retete pentru copiiRSS

Adauga o reteta

Bezele simple

1. Se pune intr-o cratita amidonul cu doua linguri de zahar. Se adauga o ceasca de apa, se pune pe aragaz si se amesteca mereu pana cand se face ca un sos gros. Se da apoi deoparte de pe foc si se lasa la racit.

2. Se sparg ouale si se pun albusurile int-un bol. Se adauga sarea, vanilia si se bat spuma pana cand se ingroasa. Se adauga putin cate putin 5 linguri de zahar si se bate bine dupa fiecare lin ...

Briose umplute cu ciocolata

1. Se topeste ciocolata de menaj in bain marie.

2. Separat se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul, coaja rasa de la o lamiae si uleiul, putin cate putin, si se amesteca bine pana cand zaharul s-a topit.

3. Adaugati pe rand: iaurtul, faina si praful de copt si amestecati cateva minute (eu le dau la mixer, le amesteca foarte bine). Adaugati apoi si ciocolata topita s ...

Ciorba de carne de vaca cu perisoare

1. Se pune la fiert osul de vaca in 1/2 l apa cu sare si se fierbe pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Se completeaza cantitatea de apa astfel incat sa ramana in final 1/2 ml apa.

2. Se spala intre timp zarzavatul, se curata si se toaca marunt (sau se da la robot).

3. Se adauga intai ceapa, apoi morcovul si patrunjel. Se lasa sa fiarba.

4. Cat ...

Clatite

1. Se amesteca intr-un castron faina, ouale si sarea pana obtinem o compozitie perfect omogena, fara cocoloase. Se toarna apoi laptele putin cate putin amestecand mereu.

2. Se incinge putin ulei in tigaie si se ia din compozitia facuta cate un polonic cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand se rumeneste pe o parte se intoarce usor si pe cealalta parte. Se face asa cu fiecare clatita. Cand s ...

Compot de mere

1. Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand.

2. Intre timp se spala bine merele, se curata de coaja si de samburi si se taie in jumatati sau sferturi. Cand apa cu zaharul incep sa fiarba, se adauga si bucatile de mere in cratita. Se adauga si putina esenta de vanilie.

3. Compotul de mere este gata atunci cand merele incep sa se inmoaie. Se serveste ...

Ultimele comentarii