Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Sosuri

Maioneza

1. Se bate spuma oul cu sare.

2. Se adauga putin cate putin uleiul si se amesteca mereu, fara oprire. Atentie! Trebuie amestecat in aceeasi directie altfel se "taie" maioneza.

3. Cand am obtinut o pasta cremoasa se adauga treptat sucul de lamaie, mustarul, sarea si se amesteca in continuare.

Sfat: Puteti face o cantitate mai mare de maioneza daca adauga ...

Sos alb

1. Punem faina intr-un vas adanc si turnam, putin cate putin, laptele, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Dupa ce am amestecat toata faina cu toata cantitatea de lapte punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand mereu cu o spatula de lemn, sa nu se prina de peretii vasului.

2. Cand sosul alb este suficient de fiert si bine legat adaugam si untul si amestecam bine pana cand se omogen ...

Sos de ciocolata

1. Se pune la fiert laptele impreuna cu esenta de vanilie.

2. Dupa ce a fiert laptele se da deoparte cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se pune ciocolata in lapte si se amesteca pana cand este perfect dizolvata.

3. Se pun galbenusurile de ou intr-un bol, se freaca cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa, si se toarna peste ele laptele fierbinte. Se amest ...

Sos de ciocolata

1. Se fierbe laptele cu vanilia taiata in bucati mici. Dupa ce a fiert laptele se lasa putin sa se raceasca, apoi se dizolva ciocolata de menaj si se strecoara.

2. Intr-un castronel de bucatarie se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand obtinem o pasta spumoasa, bine omogenizata.

3. Adaugam putin cate putin laptele fierbinte si amestecam. Punem apoi sosul de ciocolata ...

Sos de ciuperci

1. Se curata ceapa si ciupercile si se taie: ceapa marunt, ciupercile felii subtiri. Se pun la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp se amesteca smantana cu untul pana obtinem o pasta omogena.

1. Se curata ceapa si ciupercile si se taie: ceapa marunt, ciupercile felii subtiri. Se pun la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp se amesteca smantana cu untul pan ...

Ultimele comentarii