Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sos alb

Ingrediente

1 lingura de faina
30 gr de unt
1 pahar cu lapte
sare

Mod de preparare

1. Punem faina intr-un vas adanc si turnam, putin cate putin, laptele, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Dupa ce am amestecat toata faina cu toata cantitatea de lapte punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand mereu cu o spatula de lemn, sa nu se prina de peretii vasului.

2. Cand sosul alb este suficient de fiert si bine legat adaugam si untul si amestecam bine pana cand se omogenizeaza perfect tot sosul. Adaugam sare dupa gust si il putem servi.

3. Sosul alb este foarte simplu de preparat si foarte gustos. Se foloseste sosul alb in special la mancarurile pe baza de paste, ciuperci, pui, lasagna sau peste rasol.
Sosul alb are mai multe semnificatii, in fucntie de zona sau de specificul bucatariei. De exemplu in Grecia sau in New York sosul alb este tzatziki.
In Franta sosul alb se refera la Béchamel sau alte sosuri care provin din acesta.
In China sosul alb este de fapt maioneza.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Sos alb

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
3-4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii