Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sos de ciuperci

Ingrediente

300 gr ciuperci
1 ceapa
50 gr unt
1 lingura faina
1 pahar de smantana
sare
piper

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si ciupercile si se taie: ceapa marunt, ciupercile felii subtiri. Se pun la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp se amesteca smantana cu untul pana obtinem o pasta omogena.

1. Se curata ceapa si ciupercile si se taie: ceapa marunt, ciupercile felii subtiri. Se pun la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp se amesteca smantana cu untul pana obtinem o pasta omogena.

3. Cand sunt fierte se da deoparte cratita de pe foc. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Se adauga apoi smantana frecata cu unt, putin piper, se potriveste de sarat, se amesteca din nou si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote.

Sfat: Persoanele care nu tolereaza foarte bine ciupercile pot adauga zeama de lamaie in compozitie.
Se poate folosi ca garnitura la mancaruri din paste, pentru pizza sau ca umplutura pentru sufleuri.
Sosul de ciuperci se serveste cald, cu patrunjel tocat deasupra.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Sos de ciuperci

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
2-3
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii