Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sarcina - tipurile de sarcina si complicatiile asociate sarciniiCe este Scorul Apgar?

Ce este scorul Apgar?

Probabil cu totii am auzit de notiunea de Scor Apgar de la proaspetii parinti care se laudau ca la nastere copilul lor a luat o nota Apgar mare. Evident, se naste firesc intrebarea "Ce este acela scor Apgar?".

Dezvoltat in anul 1953 de medicul anestezist american Virginia Apgar, aceasta metodologie este aplicata ca examen de rutina in mai toate maternitatile din lume.

Mai concret, in pr ...
Categoria: Sarcina | Citeste mai departe

 
 
Ce trebuie sa stii daca vrei sa ramai gravida

Ce trebuie sa stii daca vrei sa ramai gravidaDaca ai decis in sfarsit ca vrei sa fii mamica si sa porti in pantece un copil pentru 9 luni , atunci trebuie sa te asiguri ca pentru cateva luni corul tau va fi un mediu perfect pentru  copilul tau . Tot ce trebuie sa stii despre cum trebuie sa te pregatesti pentru sarcina vei gasi in ceea ce urmeaza , ...
Categoria: Sarcina | Citeste mai departe

 
 
Noii inamici ai fertilitatii

Noii inamici ai fertilitatiiFertilitatea este influentata de factori care se tot inmultesc. Unii specialisti cred ca au gasit cauza: perturbatorii endocrinieni. Unele substante chimice trec prin alimentatie si ne deregleaza echilibrul hormonal. Plastice, pesticide…care sunt aceste produse? Unde se ascund? Cum sa le evitam? Noi va spunem!

Numeroase substante din mediul inconjurator pot avea efecte asupra echilibrului nostru hormona ...
Categoria: Sarcina | Citeste mai departe

 
 
Fertilitatea la femei
Fertilitatea la femeiFemeile nu sunt la fel in ceea ce priveste fertilitatea: in timp ce unele raman imediat insarcinate daca au uitat sa ia o singura data pilula, altele pot incerca ani la rand fara niciun rezultat. Fertilitatea nu depinde numai de factori biologici: o buna igiena de viata si niste obiceiuri simple cresc sansele femeii de a concepe un copil.

Ce este fertilitatea?
Fertilitatea desemneaza capacitatea sau ap ...
Categoria: Sarcina | Citeste mai departe
 
 
Ce exercitii fizice poti face in timpul sarcinii?

Ce exercitii fizice poti face in timpul sarcinii?Sarcina nu trebuie considerata o ocazie de a sta degeaba si nu a face exercitii fizice, cu scuza ca sunteti insarcinate si nu vreti ca efortul sa afecteze fatul. Dimpotriva  exercitiile fizice sunt recomandate in timpul sarcinii, la fel de mul ca si dupa aceasta.  Cu exceptia cazurilor izolate in care un cad ...
Categoria: Sarcina | Citeste mai departe

 
 


Ultimele comentarii