Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Metode de contraceptie

Luni, 29 Octombrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Metode de contraceptieA te proteja inseamna a-ti asuma responsabilitatea pentru tine insuti, dar si pentru partener. Responsabilitatea este insa impartita.

Sensul natural al sexualitatii este simplu si anume acela de a avea urmasi. Cele mai multe cupluri care fac dragoste nu vor insa acest lucru. Cel putin nu atunci cand sunt tineri  si nu pot sa-si asume din punct de vedere psihic si financiar responsabilitatea cresterii unui copil. Multor tineri, perspective unei sarcini le este atat de indepartata, incat nici macar nu se gandesc la asa ceva. Protectia este cu atat mai importanta cu cat tocmai la varsta adolescentei sunt atatea de facut: studii, calatorii, petreceri etc.

Fara o metoda contraceptive specifica si sigura exista intodeauna riscul unei sarcini, chiar si prima oara, in zilele menstruatiei, putin inainte sau putin dupa.

Daca vrei sa te culci cu cineva  si nu ai nici o posibilitate de a te proteja, raspunsul este foarte simplu si anume orice inafara de contact sexual. Daca nu, inseamna ca ori poti, ori vrei sa ramai insarcinata. Bineantels ca tentatia este mare: “am grija eu”…”macar sa incepem”. Dar metoda retragerii, cand penisul este scos din vagin inaintea ejacularii, nu este in realitate o metoda de contraceptive! Retragerea la timp nu are cum sa reuseasca mereu , iar pe langa asta se paote scurge lighid spermatic care si acesta contine spermatozoizi, care pot duce la o sarcina nedorita.

Asa cum in ciclu menstrual al unei femei exista zile fertile, tot asa exista si zile nefertile. O femeie poate sa ramana insarcinata  numai in anumite zile ale lunii, anume putin inainte sau in timpul ovulatiei.

Metoda de contraceptie consta asadar in a afla care sunt aceste zile si a renunt ala contactul sexual atunci sau a folosi alte metode contraceptive.  Zilele menstruatiei vor fi apoi introduse intr-un calendar care sa cuprinda o perioada mai lunga.

Pe lista metodelor de cotraceptie  pilulele se afla destul de sus si sunt considerate de departe forma cea mai sigura de a impiedica o sarcina. Totusi, chiar luand pilule poti ramane insarcinata, desi posibilitatea este foarte mica. La fel de sigure ca pilulele sunt injectiile hormonale si spiralele. Dar chiar si cu un prezervativ daca este folosit corect, te poti proteja cu incredere. Ceva mai complicat este folosirea diafragmei. Daca o folosesti impreuna cu gel sau cu crema ce distruge sperma, este la fel de sigur ca si cu prezervativ.

Din toate metodele contraceptive prezervativele sunt cele mai recomandate, mai ales daca obisnuim sa avem parteneri sexuali diferiti. Se pot cumpara ieftin de la aproape orice magazine. Prezervativele, numite si cauciucuri pariziene, sunt singurele mijloace contraceptive care protejeaza in acelasi timp si de BTS(boli cu transmitere sexual). Astazi se gasesc preservative de diferite culori si arome, cu striatii, cu noduri etc. In orasele mai mari exista chiar si magazine de prezervative. Pentru a te proteja de sarcina sau de boli, aceste nuante nu au nici o importanta. Poti incerca, deci, orice iti place mai mult.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii