Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Traditii, sarbatori si obiceiuri romanesti - Traditii si sarbatoriDecoratiuni de Halloween pentru casa si gradina

Decoratiuni de Halloween pentru casa si gradinaV-am mai explicat care este treaba cu halloweenul intr-un articol precendent si v-am spus, tot acolo, de ce este bine sa celebram aceasta sarbatoare, chiar daca nu este una traditionala romaneasca si nu o sa mai reiau tot ce am spus acolo, decat foarte pe scurt.

Halloweenul este o sarbatoare din SUA, care se celebreaza, incepand cu 31 ...
Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe

 
 
Costumatii si activitati pentru Halloween

Costumatii si activitati pentru HalloweenSe apropie Halloweenul si am auzit ca acum este la moda sa sarbatorim asta, costumandu-ne atat noi cat si copiii nostri. Nu stiu cate dintre voi stiu ce este aceasta sarbatoare Halloween si in ce consta, dar sunt sigur ca ati auzit cel putin o data asta - fie la copiii vostri fie pe la televizor.

Halloween Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe

 
 
Pastele - sarbatoarea ciocolatei

Pastele - sarbatoarea ciocolateiCare este originea acestei sarbatori? Pastele este o sarbatoare religioasa care comemoreaza  invierea lui Iisus Christos. Aceasta a avut loc la trei zile de la Vinerea Sfanta (rastignirea lui Iisus). Aceasta este perceputa ca fiind ziua cea mai sfanta din calendarul crestin. Aceasta zi marcheaza de asemenea sfarsitul Postului Mare.

Din punct de vedere etimologic, cuv ...
Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe

 
 
Cum sa va pregatiti de Paste

Cum sa va pregatiti de pasteSimbolurile Sarbatorii Pastelui. Fie ca vorbim despre oua, iepurasi sau despre puisori, toate simbolurile Pastelui sunt legate de noutate, de renastere. Legendele legate de aceasta sarbatoare sunt putin diferite in functie de regiuni. In unele locuri se spune ca Ouale de Paste sunt aduse de catre Clopotele care se intorc din Roma, in timp ce in alte locuri Iepurasului ii ...
Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe

 
 
Urari de Paste
Urari de Paste - mesaje si sms-uri pentru paste, sms-uri pentru parinti, urari si sms-uri pentru paste - trimite sms de paste, mesaje de paste, sms de paste„ Sa aveti un Paste fericit, luminos, bucurii si sperante implinite. Hristos a Inviat!”

„Bucuria vine din lucruri marunte. Linistea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecaruia. Paste Fericit !”

„Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, si sa va aduca num ...
Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe
 
 
Lunea Pastelui

Lunea Pastelui - Sarbatoarea PasteluiEvanghelia nu aminteste niciun eveniment special pentru Lunea Pastelui. Totusi, traditia crestina a facut din aceasta zi o zi de sarbatoare, o zi libera, in care nu se lucreaza. Lunea Pastelui este o zi libera in tarile Europei in afara de Portugalia si Rusia.
Or fi in preajma Pastelui si zile ploioase daca avem ghinion dar in unele tari Lunea Pastelui este o zi “umeda” din cu totul alte motive. Pe vremuri, ...
Categoria: Traditii si sarbatori | Citeste mai departe

 
 


Ultimele comentarii