Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Ce stii despre Halloween?

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Ce stii despre Halloween?Poate ca Halloweenul nu este una dintre sarbatoarele pe care o asteptam cu sufletul la gura, spre deosebire de alte sarbatori traditionale din tara noastra. De ce? Simplu, Halloween nu este o sarbatoare traditionala romaneasca, dar a fost preluata de la americani, iar de la an la an evolueaza. Fiecare familie incepe sa petreaca aceasta sarbatoare, in stilul propriu desigur, si o promoveaza in randul prietenilor prin diferite modalitati(costumandu-si copiii, decorandu-si casa).

Probabil ca acum te intrebi: daca Halloween nu este sarbatoare romaneasca, atunci noi romanii cum o sarbatorim? Daca aceasta sarbatoare nu a fost traditionala pana acum, nu inseamna ca nu poate  deveni o traditie. In fiecare an noi romanii gasim cate o metoda prin care putem celebra aceasta sarbatoare si ne bucuram alaturi de prieteni, petrecand in fiecare seara de 31 octombrie prin cluburi sau chiar acasa cu familia.

Costumatiile de groaza sunt piesa de rezistenta a acestei sarbatori. Prin costumatii incercam sa ne speriem prietenii si sa ne amuzam pe seama fricii lor fata de personajele de groaza pe care le interpretam. Prin costume de Halloween intelegem acele costume care incearca sa copieze personaje celebre din filme de groaza si nu numai.

Anul acesta sunt la moda costumele de pirat sau vampir. In seara de 31 pe la orice colt de strada vei da peste o pisicuta sexy sau vreun pirat fioros gata gata sa te jefuiasca. Costumele de Halloween pot fi inchiriate sau chiar confectionate acasa. Ai nevoie doar de imaginatie, materiale si multa rabdare pentru confectionarea costumului.

Sarbatoarea traditionala americana presupune ca in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie colindatorii – asa sunt numiti cei care poarta costumele de groaza – trebuie sa „bantuie” din usa in usa si sa-i sperie pe cei care deschid usa, ulterior infricosatii – daca ii putem numi asa – daruindu-le bomboane colindatorilor. Semnificatia bomboanelor fiind aceea a unei „vami” pe care cei care sunt speriati, sunt obligati sa o plateasca, pentru a fi lasati in pace.

In aceasta noapte vor fi spuse cele mai infricosatoare povesti de groaza, iar pentru ca momentul sa fie de-a dreptul „scarry”, aceste povesti vor fi spuse cu lumina stansa, in prezenta dovlecilor sculptati care vor fi singurele surse de lumina. Halloweenul este un prilej de distractie, dar nu exagerati cu consumul de dulciuri. Nu vreti ca dupa aceasta seara sa luati kilograme in plus sau sa va stricati starea de sanatate.

Daca vi s-a parut util sau interesant acest articol, nu ezitati sa va exprimati parerea, lasand un comentariu in rubrica destinata comentariilor de mai jos. De asemenea, daca vreti sa aduceti la cunostinta prietenelor sau prietenilor despre Ce stii despre Halloween?, nu uitati sa dati share pe una dintre retelele de socializare ca Facebook, Twitter sau Google Plus. Va asteptam, cum am mai spus, cu propuneri sau solutii privind tema discutata in acest articol, in rubrica de comentarii de mai jos.

Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii