Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Superstitii de Sfantul Andrei

Marţi, 30 Octombrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Superstitii de Sfantul AndreiSe pare ca noaptea de 29 noiembrie este cel mai bun moment pentru vrajitorii si magie, datorita superstitiilor care s-au transmis si inca se mai transmit din generatie in generatie. Acea noapte, 29 noiembrie spre 30 noiembrie, mai este numita si noaptea Sfantului Andrei, pentru ca atunci se petrec cele mai stranii lucruri.

Asadar, sa nu va speriati prea tare, daca veti rata petrecere halloweenului american, mai aveti o sansa sa petreceti noaptea Sfantului Andrei si sa va feriti de lucrurile rele, urmand obiceiurile si traditiile, transmise de stramoasele noastre care si ele, la randul lor, au trecut prin asta.

Incercati sa va feriti de strigoi sau de spiritele rele, care in noaptea Sfantului Andrei au o putere mai mare ca deobicei. Aparati-va casa, faceti semnul crucii cu un catel de usturoi pe la toate intrarile si iesirile din casa familiei dumneavoastra si spuneti o rugaciune. Dumnezeu va auzi rugaciunile dumneavoastra si va va proteja casa si familia de spiritele rele, de necazuri, de boli si de strigoii care vor incerca sa va tulbure linistea in noaptea de 29 noiembrie.

Cele mai multe dintre superstitii par a fi legate de dragoste si iubire, asa ca daca sunteti o fire superstitioasa, incercati sa nu inchideti ochii pana la miezul noptii si sa asteptati in fata unei oglinzi sa apara acolo ursitul dumneavoastra. Fie ca are sau nu are un zambet frumos, este sau nu bogat, cu siguranta va fi un barbat aratos si va aparea in oglinda.

Vrei sa afli daca te vei marita sau nu? Exista un obicei care se pune in aplicare an de an de catre fetele nemaritate. Scoate setul de cescute de portelan de acolo de unde il pastrezi si umple cele noua cescute cu apa, apoi varsa apa intr-un vas pe care il pui in timpul noptii langa icoana. A doua zi trebuie sa umpli din nou cele noua cescute cu apa din vas, daca ai reusit sa le umpli cescutele la fel ca in seara precedenta, atunci felicitari, te vei marita curand.

Daca nu ai curaj sa incerci obiceiul cu cescutele, nu este totul pierdut. Mai ai o metoda prin care iti poti afla ursitul. Cauta prin casa o punga de grau sau daca nu ai, mergi la magazin si cumpara o punga de grau. Alege din grau numai 41 de boabe pe care trebuie sa le pui apoi sub perna pe care vei dormi. Daca in vis cineva va incerca sa-ti fure boabele inseamna ca se apropie vremea sa te mariti, daca nu, inseamna ca anul acesta dragostea te va ocoli. Insa nu te speria, mai ai o sansa si anul urmator.

Daca vi s-a parut util sau interesant acest articol, nu ezitati sa va exprimati parerea, lasand un comentariu in rubrica destinata comentariilor de mai jos. De asemenea, daca vreti sa aduceti la cunostinta prietenelor sau prietenilor despre Superstitii de Sfantul Andrei, nu uitati sa dati share pe una dintre retelele de socializare ca Facebook, Twitter sau Google Plus. Va asteptam, cum am mai spus, cu propuneri sau solutii privind tema discutata in acest articol, in rubrica de comentarii de mai jos.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii